OMV Petrom și Romgaz, pas important spre decizia finală de investiție în perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră

OMV Petrom și Romgaz, pas important spre decizia finală de investiție în perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră

Cei doi titulari ai concesiunii Neptun Deep, cel mai mare perimetru offshore de gaze naturale din Marea Neagră românească, OMV Petrom și Romgaz, au depus la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) o document importat în cadrul procedurii de începere a dezvoltării proiectului, respectiv trecerea de la etapa de explorare la cea ce exploatare a concesiunii, au confirmat, pentru Gândul, reprezentanții OMV Petrom.

OMV Petrom, operator al proiectului Neptun Deep, a confirmat, marți, depunerea declarației de descoperire comercială de către titularii concesiunii.

„Declarația de descoperire comercială reprezintă un pas intermediar în procesul de luare a deciziei finale de investiție si începerii dezvoltării. Investiția totală a titularilor pentru dezvoltarea proiectului a fost estimată la până la 4 miliarde de euro. în contextul îndeplinirii tuturor pașilor procedurali, decizia finală de investiție este estimată pentru mijlocul anului 2023, iar prima producție de gaze pentru începutul anului 2027”, au transmis reprezentanții OMV Petrom.

Citeşte ştirea completă pe gandul.ro

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *