OMS cere limite pentru cantitatea de sare din alimentele procesate

OMS cere limite pentru cantitatea de sare din alimentele procesate

  • Aproape toate țările din regiunea europeană – 51 din 53 – au un consum mediu zilnic de sare peste nivelul maxim recomandat de OMS de 5 grame pe zi.
  • Potrivit OMS, acest lucru reprezintă o preocupare serioasă pentru sănătate.
  • „Cu cât este mai mare reducerea consumului de sare, cu atât este mai mare scăderea tensiunii arteriale”, a declarat biroul OMS Europa.

Organizația Mondială a Sănătății a îndemnat țările să stabilească limite legale pentru cantitatea de sare din alimentele procesate, în restaurante și cantine, într-o serie de recomandări pentru a reduce consumul excesiv și a diminua ratele de boli de inimă, anunță Politico.

Aproape toate țările din regiunea europeană – 51 din 53 – au un consum mediu zilnic de sare peste nivelul maxim recomandat de OMS de 5 grame pe zi. Potrivit OMS, acest lucru reprezintă o preocupare serioasă pentru sănătate, deoarece consumul excesiv de sare este una dintre principalele cauze ale creșterii tensiunii…

Citeşte mai mult

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *