OMS cere limite pentru cantitatea de sare din alimentele procesate
- Aproape toate țările din regiunea europeană – 51 din 53 – au un consum mediu zilnic de sare peste nivelul maxim recomandat de OMS de 5 grame pe zi.
- Potrivit OMS, acest lucru reprezintă o preocupare serioasă pentru sănătate.
- „Cu cât este mai mare reducerea consumului de sare, cu atât este mai mare scăderea tensiunii arteriale”, a declarat biroul OMS Europa.
Organizația Mondială a Sănătății a îndemnat țările să stabilească limite legale pentru cantitatea de sare din alimentele procesate, în restaurante și cantine, într-o serie de recomandări pentru a reduce consumul excesiv și a diminua ratele de boli de inimă, anunță Politico.
Aproape toate țările din regiunea europeană – 51 din 53 – au un consum mediu zilnic de sare peste nivelul maxim recomandat de OMS de 5 grame pe zi. Potrivit OMS, acest lucru reprezintă o preocupare serioasă pentru sănătate, deoarece consumul excesiv de sare este una dintre principalele cauze ale creșterii tensiunii…