Cercetătorii spun că virusul COVID poate rupe placenta mamei însărcinate, provocând leziuni la nivelul creierului bebelușilor

Cercetătorii spun că virusul COVID poate rupe placenta mamei însărcinate, provocând leziuni la nivelul creierului bebelușilor

  • Cercetătorii de la Universitatea din Miami au analizat cazurile unor nou-născuți a căror mame au avut COVID în timpul sarcinii.
  • Ambii sugari au fost testați negativ la naștere, dar au avut convulsii.
  • Bebelușii au decedat în cele din urmă.

Cercetătorii de la Universitatea din Miami au analizat cazurile a doi copii nou-născuți ale căror mame au avut COVID în timpul sarcinii. Deși ambii sugari au fost testați negativ la naștere, copiii au avut convulsii, prezentau întârzieri de dezvoltare în general și aveau dimensiunea capului disproporțională, scrie Fortune.

„Majoritatea tinerilor care doresc să aibă copii tratează COVID-ul cu superficialitate, ca și cum ar fi o mică infecție virală. Înainte de planificarea sarcinii multe mame tinere nu doresc să se vaccineze și nici nu iau măsuri de precauție”, spune Shahnaz Duara, neurolog la Școala de Medicină Miller din Miami și autor al lucrării.

Cercetătorii spun că proximativ trei copii dintr-o mie se…

Citeşte mai mult

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *