O cană de ceai și o portocală ar putea reduce riscul de boli grave

- Consumul diversificat de flavonoide din alimente, precum ceaiul, fructele de pădure, merele și portocalele, este asociat cu un risc mai scăzut de cancer și alte boli cronice.
- Studiul publicat în Nature Food arată că varietatea acestor compuși este mai importantă decât cantitatea în protejarea sănătății.
- Participanții cu o dietă mai variată în flavonoide au prezentat un risc cu până la 20% mai mic de diabet, 14% mai mic de mortalitate generală și 8% mai mic de cancer.
O dietă variată bogată în flavonoide poate reduce riscul de cancer și alte boli cronice, arată un nou studiu publicat în Nature Food. Aceste substanțe naturale, regăsite în fructe, legume, ceai și alte alimente vegetale, pot contribui semnificativ la prevenirea unor boli grave precum bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2 sau cancerul, mai ales atunci când provin dintr-o gamă diversificată de surse.
Flavonoidele sunt recunoscute pentru proprietățile lor antioxidante și…