Dietele vegane reduc riscul de a dezvolta cancer și boli de inimă

- Analiza arată că dietele vegane, vegetariene și lacto-ovovegetariene reduc riscul de cancer și boli de inimă, oferind un efect protector.
- Cu toate acestea, alegerile alimentare precum sucurile de fructe și cerealele rafinate pot anula beneficiile acestor diete.
- Este important să se aleagă cu atenție alimentele pentru a obține beneficiile maxime ale unei diete pe bază de plante.
Consumul unei diete vegane, vegetariene sau lacto-ovovegetare reduce semnificativ riscul general de a dezvolta cancer, boli de inima și de a muri precoce din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit unei noi analize „umbrelă” a mai mult de 20 de ani de cercetare, scrie CNN.
O revizuire umbrelă analizează metaanalizele existente ale unui număr mare de studii, oferind o vedere la nivel înalt a cercetărilor existente pe un subiect.
Pe lângă scăderea factorilor de risc cardiovascular, cum ar fi tensiunea arterială și colesterolul, analiza umbrelă a găsit un „efect protector” pentru…